MENY

Forside >Romaner >Barføtt gjennom Europa

Barføtt gjennom Europa

Omslaget på Barføtt gjennom Europa av Kaj Skagen
Omslagsillustrasjon: Aubrey Beardsley.

«Dette er en av de mest originale og tankevekkende bøker jeg har lest på lenge. Jeg tror boka får en magisk kraft i den balansegang mellom humor og dypt alvor som forfatteren foretar. Han harselerer til tider grotesk og vilt over den generasjon han beskriver.

Skildringen av de sjelevandrende og evighetssøkende trippere er overdådig i sin harselas, historien om hvordan den Steiner-søkende hovedperson til slutt fant Goetheanum i Sveits og ble utvist derfra på grunn av at han røpet at han led av en kjønnssykdom, utsatte hardt lattermusklene hos denne anmelder. Samtidig rives leseren imidlertid også med av alvoret og fortvilelsen i romanens søkende skikkelser. Lengselen etter kjærlighet brenner så intenst gjennom disse boksider at det blender en. Jeg har sjelden lest en bok som så overbevisende har uttrykt et behov for en dypere mening med tilværelsen.

Søkingen etter sammenheng blir en livsnødvendig drift, sterkere enn både sult og seksualitet. (…) vital, fargerik og bevissthetsskjerpende kunst.»

Karsten Alnæs i Verdens Gang

Kritikken

Forside >Romaner >Barføtt gjennom Europa